Bee Halia
Melegakan
Perut Kembung
Dengan Pantas

GABUNGAN 7 BAHAN TERBAIK UNTUK MERAWAT MASALAH SAKIT PERUT, GASTRIK, PEDIH ULU HATI & GERD

ADAKAH ANDA MEMPUNYAI
MASALAH SEPERTI INI?

Jika anda ada alami simptom seperti di atas, Anda wajib baca page ini sehingga habis!

MEMPERKENALKAN

BEE HALIA

KHASIAT BEE HALIA

Membantu merawat dan menyelesaikan masalah dan penyakit seperti :

7 BAHAN UTAMA
BEE HALIA

MADU

Mujarab untuk rawat penyakit dalam perut. la membersihkan perut, usus, saluran urat dan saluran lain untuk kesihatan.

Zat asam manganese dan zat besi dalam Madu Lebah membantu pencernaan dan memproses makanan serta menolong masalah sembelit, bengkak dan bernanah dalam perut dan usus dan masalah panas dalam perut.

EKSTRAK HALIA

Menggunakan “Halia Bukit Tinggi” iaitu Halia Bentong yang telah di patenkan oleh kerajaan Malaysia.

Ekstrak Halia Bentong ini juga diperakui seluruh dunia sebagai halia terbaik dan ianya mampu membantu melancarkan aliran darah, mengurangkan kolestrol, kembung perut, mencegah kanser dan ulser usus .

EKSTRAK GAM ARAB

Arabic Gam atau dikenali Al Manna merupakan bahan yang tinggi Prebiotik dan membantu menyediakan ekosistem yang baik dalam perut.

Al Manna membantu mengurangkan keradangan di dalam usus serta mengurangkan risiko kanser usus.

EKSTRAK KUNYIT HITAM

Hasil kajian dari MARDI, khasiat dan kebaikan Kunyit Hitam merupakan antara herba yang terbaik untuk badan dan usus.

Kunyit Hitam mempunyai anti keradangan dimana, ianya membantu untuk menghilangkan rasa sakit pada usus dan badan, juga membantu untuk masalah jantung, dan merawat masalah migrain.

PREBIOTIC

Prebiotik membantu menyediakan ekosistem yang baik dalam perut. Sumber prebiotik semulajadi membekalkan makanan kepada bakteria baik (probiotik) yang bertanggungjawab dalam membebaskan sisa najis, racun dan lemak berlebihan dari badan.

PROBIOTIK

Probiotik digelar bakteria “baik” kerana ianya memainkan pelbagai peranan dalam badan kita, seperti bantu menghadam makanan, meningkatkan metabolisme badan, menghasilkan vitamin B, menyingkirkan toksin, dan membantu mengekalkan kesihatan usus kita.

FOS

FOS atau fructo-oligosaccharide sebenarnya adalah zat yang diekstrak dari tumbuhan. lanya secara semulajadi hadir dalam buah-buahan dan sayur-sayuran.

la juga banyak digunakan di Amerika seperti gandum, pisang, bawang merah dan bawang putih. Bahan ini juga ditambah ke dalam pelbagai makanan sebagai pemanis atau membaiki tekstur makanan tersebut.

CARA PENGAMBILAN
BEE HALIA

Amalkan sehari 2 kali

1 Sachet Pagi sebelum Makan

1 Sachet Malam sebelum Tidur

ADAKAH BEE HALIA
SELAMAT?

YA ! SUDAH TENTU !

Bee Halia dibuat dari ramuan bahan semulajadi tanpa bahan KIMIA yang berbahaya.

Selamat diminum untuk semua golongan dan diyakini HALAL

Produk ini berdaftar dengan MAKANAN SELAMAT TANGGUNGJAWAB INDUSTRI
(Kementerian Kesihatan Malaysia)

Alhamdullilah...
Ramai yang suka bila mengamalkan
Bee Halia ni

Saya pun teruja ingin bantu anda sihat
seperti mereka...

BERAPA HARGA
BEE HALIA?

Penghantaran Segera!

Penghantaran mengambil masa 1-3 hari bekerja menggunakan perkhidmatan poslaju (bayaran terus) dan DHL E-Commerce (perkhidmatan COD)

Soalan Yang Paling Popular Ditanya (FAQ)

BeeHalia ialah produk yang diformulasikan khusus untuk kesejahteraan perut dengan mengabungan bahan TERBAIK yang telah terbukti berkesan untuk memelihara dan memulihara perut.

Simbiosis dan harmonisasi beberapa makanan sunnah dan herba yang terpilih seperti Madu Lebah, Halia, Arabic Gum (Gam Arab) dan Kunyit Hitam dipercayai sangat bermanfaat kepada perut. Malah formulasi ini diperkaya dengan fructooligosaccharides (FOS) sebagai sumber probiotik yang dapat membantu menjaga penghadaman perut.

BeeHalia mengandungi 7 bahan iaitu

Madu, Halia, AL-Manna, Kunyit Hitam, Prebiotik, Probiotik dan FOS

 

 1. Madu Lebah

Bahan utama yang menjadi base pada formulasi ini adalah semestinya MADU. Pasti ramai yang mengetahui khasiat madu yang sangat baik untuk menyah toksik badan , menyembuh, membanteras racun, menambah selera dan kecergasan.

Oleh sebab itu Madu Lebah dikatakan pemangkin kesihatan manusia kerana ia mampu mengaktifkan kembali sel-sel (tisu) baru dan membaiki tisu yang rosak disamping menjaga perut yang akan meningkatkan proses penghadaman.

Malah madu sangat kaya dengan glukosa serta Vitamin A,B dan C yang berperanan memberikan tenaga pada badan dan menjaga kesihatan dalaman manusia.

 

 1. Halia

Kemudian bahan kedua yang terdapat di dalam BeeHalia ialah adalah Halia.

Halia yang digunakan di dalam BeeHalia bukanlah Halia yang biasa digunakan didalam masakan, tetapi ia adalah Halia tanah tinggi iaitu Halia Bentong yang telah di patternkan oleh kerajaan Malaysia dan terdapat banyak kajian mengenai kebaikan dan khasiat Halia Bentong ini.

Selain itu Ekstrak Halia Bentong yang digunakan dalam BeeHalia akan bertindak melancarkan sistem penghadaman dan membuang toksin serta meningkatkan sistem imunisasi badan.

Ekstrak Halia Bentong ini telah diperakui di seluruh dunia sebagai halia terbaik dan mampu membantu melancarkan aliran darah, mengurangkan kolestrol, kembung perut, mencegah kanser dan ulser usus selain itu ia kaya dengan anti oksida.

 

 1. Arabic Gum (Gam Arab)

Arabic Gum ataupun Al Manna adalah salah satu lagi bahan penting yang terdapat dalam BeeHalia.

Pada tahun 2011, sebuah kajian tentang Gam Arab telah dijalankan di UKM oleh Professor Dr. Aminah Abdullah dan kajian ini telah menunjukkan bahawa Gam Arab mengandungi  ASID AMINA & ZAT GALIAN.

Selain itu, kajian itu juga telah menunjukkan bahawa Gam Arab mempunyai kandungan Prebiotik yang tinggi berbanding dengan makanan yang lain.

Gam Arab juga membantu mengurangkan keradangan di dalam usus dan mengurangkan serangan penyakit serta mengurangkan risiko kanser usus serta ia juga membantu meningkatkan kadar penyerapan garam galian seperti kalsium dan magnesium dan mengoptimum sistem dalam perut.

 

 1. Kunyit Hitam

Selain itu, Kunyit Hitam adalah antara bahan lain yang bertindak secara senergistik yang membantu memberikan kebaikan kepada BeeHalia.

Khasiat dan kebaikan Kunyit Hitam telah dijalankan di MARDI dan ternyata ianya merupakan antara herba yang baik untuk badan dan usus dan ia juga mempunyai sifat anti inflamontary atau anti keradangan dimana ianya dapat membantu untuk menghilangkan rasa sakit pada usus dan badan.

Kunyit Hitam juga membantu untuk masalah jantung, dan merawat masalah migrain.

Pada zaman sekarang, faktor pemakanan dan gaya hidup yang kurang sihat sedikit sebanyak telah memberi kesan terhadap tahap kesihatan sistem perut kita tanpa kita sedar. Masalah-masalah seperti dibawah sering berkait rapat dengan keadaan kesihatan perut kita. Ia juga boleh menjadi pencetus kepada permasalahan kesihatan yang lebih serius. Jadi, janganlah kita mengambil mudah masalah-masalah tersebut.

1) Kerap Sakit Kepala

2) Sakit Dada

3) Pedih Ulu hati

4) Susah Tidur Malam

5) Bacaan Kolestrol tinggi

6) Lenguh di tangan dan bahagian leher

7) Perut Kembung

8) Masam pada tekak

9) Bacaan Gula tinggi

10) Anxiety (Resah dan Kemurungan)

BeeHalia adalah produk yang disediakan khusus untuk kesejahteraan perut dengan bahan-bahan yang telah terbukti berkesan untuk memelihara dan memulihara perut kita. Jadi dengan mengamalkan BeeHalia secara konsisten dapat mengembalikan kesihatan yang kita idam-idamkan.

Kesan pengambilan BeeHalia akan dapat anda rasai seawal pengambilan akan tetapi ia juga bergantung kepada pengambilan makanan harian yang anda makan dan tahap kesihatan anda.

Sekiranya anda telah pun mempunyai masalah atau penyakit seperti dibawah, anda digalakan untuk mengamalkannya sehari 2 kali, iaitu satu sachet pagi sebelum makan, dan satu sachet malam sebelum tidur.

BeeHalia ni dihasilkan khas untuk membantu merawat dan menyelesaikan masalah dan penyakit seperti berikut :

 • Angin dan kembung perut
 • Gastrik
 • Gerd
 • Ulser dalam perut
 • Kolestrol
 • Darah Tinggi
 • Kencing Manis
 • Jantung
 • Anxiety (keresahan dan kemurungan)
 • Kanser perut dan lain-lain penyakit mudarat

Kandungan BeeHalia adalah 100% daripada herba semula jadi. Selain itu, ia diproses mengikut prosedur kebersihan yang ditetapkan dan selamat.

Untuk makluman, nombor sijil KKM adalah hanya untuk produk yang berasaskan ubat-ubatan sahaja. BeeHalia bukanlah dalam kategori produk yang berasaskan ubat-ubatan, ia adalah sejenis minuman tambahan untuk kesihatan dimana ianya diperakui oleh KKM dan ia telah dikelaskan di bawah Akta Makanan Tambahan (MESTI) sebab ianya tidak mengandungi bahan-bahan terlarang dan ianya selamat diminum.

Ya boleh, ia selamat untuk diminum. Bagi yang menyusukan anak, jika anak yang menyusu tiada kuning boleh minum tetapi jika ada tunggu sehingga kuning hilang dahulu.

Ianya sangat mudah diamalkan kerana dalam bentuk sachet yang hanya perlu koyak dan minum setiap pagi sehari sekali bagi menyediakan perut dalam keadaan baik.

Jika anda telah mengalami masalah melibatkan perut, kami nasihatkan anda ambil 2 sachet sehari, 1 di waktu pagi sebelum makan dan 1 lagi waktu malam sebelum tidur.

Tracking Number Pembeli

Generated by wpDataTables
© 2020 Bee Halia. All Rights Reserved.
Loading...

Processing Order...

Please wait while we process your payment...

Please wait while we redirect you...